Hirdetés

Elítélték a vásárosnaményi cserbenhagyót

Szabolcsihír

2018.06.11. 15:12

Elítélték a vásárosnaményi cserbenhagyót
A vádlott autója, amit jogosítvány és forgalmi nélkül vezetett (Fotó Rendőrség)

Ha nem dolgozza le, irány a fogház.

Hirdetés

Jogerősen 280 óra közérdekű munkával sújtotta és 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Vásárosnaményi Járásbíróság azt a kisvarsányi férfit, aki idén áprilisban balesetet okozott autójával, majd elhajtott a helyszínről.

A bíróság B. Józsefet segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt marasztalta el. 

Dr. Sörös László sajtószóvivő június 11-én az ítéleti tényállásról elmondta: a vádlott a délelőtti órákban Vásárosnaményben közlekedett egy rendszám és forgalmi engedély nélküli személygépkocsival. A Kossuth úton nem tartott kellő követési távolságot, és nekiütközött az előtte szabályosan haladó autónak. A járműben három nő ült, ketten nyakrándulást szenvedtek. A jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott megfordult – még a járdára is felhajtott –, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki, elhajtott. 

A kiszabott közérdekű munkát a vádlott pihenőnapján vagy szabadidejében köteles végezni, díjazás nélkül. Amennyiben nem tesz neki eleget, a büntetést fogházra kell átváltoztatni. A bíróság által kiszabott közúti járművezetéstől eltiltás miatt a vádlott az elkövetkezendő 3 évben nem szerezhet jogosítványt.
 

Segítségnyújtás elmulasztásaVásárosnaményi Járásbíróság

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés