Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő a földhivatali vezetőnek

| 2018. 06. 05. | 16:19:00
A Nemzeti Védelmi Szolgálat Fehérgyarmaton csapott le.
Letöltendő a földhivatali vezetőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 5 év börtönbüntetéssel és 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék június 5-én azt az egykori hivatalnokot, aki 100 ezer forintért és más jogtalan előnyért adott ki adatokat a Nemzeti Védelmi Szolgálat egy munkatársának.

Dr. H. Á.-t hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében marasztalták el és 5 évre a jogi végzettséghez fűződő foglalkozásoktól is eltiltották.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a fehérgyarmati földhivatal tisztségviselőjeként dolgozott, amikor a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot folytatott. Ennek során a szolgálat munkatársa álnéven megismerkedett vele, majd találkozót kért. A megbeszélt időpontban, 2016 áprilisában a tárgyaló tiszt arra kérte a vádlottat, hogy szerezze meg egy magánszemély ingatlanjainak az adatait a nyilvántartásból. A vádlott megígérte, hogy – kötelezettségét megszegve – teljesíti az óhajt, cserébe a titkosszolga anyagi ellenszolgáltatást is kilátásba helyezett. A vádlott akkor azt kérte, hogy az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződést ő készíthesse el, mivel ügyvédi pályára készül. 

Ezt követően a vádlott és a tárgyalótiszt előbbi földhivatali számítógépéről megkereste a kért személy tulajdonában álló ingatlan adatait a nyilvántartásban. A belső használatra szolgáló tulajdoni lap másolati példányát odaadta a tárgyalótisztnek, aki 100 ezer forintot adott az okiratért. 

Az ítélet nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés