Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyház várhat a nyíregyházi gyújtogatóra

| 2018. 07. 10. | 16:14:00
Lángolt a pub ajtaja.
Fegyház várhat a nyíregyházi gyújtogatóra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyolc év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék július 10-én azt a férfit, aki 2013-ban benzinnel gyújtogatott a megyeszékhely egyik szórakozóhelyén. A megismételt eljárásban az ítélet nem jogerős – közölte a törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel.

A tényállás szerint a férfi egy pubban szórakozott, majd italozás után elment a közeli benzinkútra.

Egy flakon benzinnel tért vissza, amit az ajtóra locsolt és meggyújtott.

A vádlott ezután leült a szórakozóhely melletti söröző teraszára, onnan nézte a lángoló ajtót. A tüzet a tűzoltók eloltották, senki nem sérült meg. 

Az ügyben korábban hozott egy ítéletet a törvényszék: a férfit 2016-ban közveszélyokozás bűntettében mondta ki bűnösnek az első fokon eljáró bíróság és két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá. Az akkori tényállás szerint a férfi összeszólalkozott a pultossal és bosszúból gyújtotta fel a szórakozóhely ajtaját.

A megismételt eljárásban hozott ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bírósági közlemény kitért arra is, hogy az ítélethirdetés után az ügyész a vádlott letartóztatását indítványozta, a törvényszék azonban a bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az indoklás szerint a több éve tartó büntetőeljárás során a férfi minden tárgyaláson megjelent, nem akadályozta az eljárás lefolytatását. Az elrendelt bűnügyi felügyelet értelmében a vádlott nem hagyhatja el Nyíregyháza területét, és minden héten köteles a rendőrségen megjelenni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés