Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha megfogadja, megmarad a biciklije!

| 2018. 07. 16. | 17:24:00
A szabolcsi rendőrök ötparancsolata kerékpárosoknak.
Ha megfogadja, megmarad a biciklije!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itt a nyár, egyre többen pattannak biciklire. A gyakoribb használattal a kerékpárlopások száma is emelkedhet. Az elkövetőknek gyakran nincs nehéz dolga, hiszen a tulajdonosok nem zárják le járművüket. A feljelentésekben visszatérő fordulat, hogy a sértett „csupán egy percre ugrott be” valahova, de mire visszaért, már csak a hűlt helyét találta a kerékpárnak.

Fogadja meg!

  1. Bár százszázalékos biztonság nem létezik, egy jó minőségű kerékpárlakattal megfelelő helyre lezárt biciklit kevéssé valószínű, hogy el tudnak lopni. Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas (este kivilágított) helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni. Ha van kialakított kerékpártároló, akkor ahhoz rögzítse!
  2. Társasházak folyosója helyett az e célra kialakított – zárható – kerékpártároló helyiséget vegye igénybe! Lépcsőházban, tároló- vagy pincehelyiségben is keressen szilárd rögzítési pontot!
  3. A kerékpárlakatok ára (és gyakran súlya is) egyenes arányban áll biztonsági jellemzőikkel. A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni beszerzésüket!
  4. Drágább kerékpárról készítsen fényképet, alvázszámát jegyezze fel, vagy regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított BikeSafe vagyonvédelmi programban! Ha mégis ellopnák a kétkerekűt, jelentősen megkönnyítheti a nyomozást!
     
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés