Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még nincs vége a volt nyíregyházi kórházigazgató ügyének

| 2018. 07. 06. | 13:04:00
A Debreceni Ítélőtábla alaposnak tartja a fellebbezést.
Még nincs vége a volt nyíregyházi kórházigazgató ügyének
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Deberceni Ítélőtáblán a napokban hoztak végzést a volt kórházigazgató, M. Csilla ügyében. Mint ismeretes, a másodfokú bíróság felmentette a hűtlen kezelés vádja alól, az ügyész azonban fellebbezést nyújtott be.

A július elsején életbe lépett jogszabályváltozás óta az első eset, amikor dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője folyamatban lévő bírósági ügyekről tájékoztatta a lapunkat. Közölte:

"A volt vezetőigazgatóval szemben a Nyíregyházi Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat, melynek lényege: 

a vádlott indokolatlanul drágán vásárolt orvosi gázokat a nyíregyházi kórház számára, noha tisztában volt vele, hogy egy másik cég jóval olcsóbban szállítaná ugyanezeket a gázokat. A vád szerint több mint 11.000.000,-Ft vagyoni hátrány keletkezett így a kórháznál.

Az elsőfokon eljáró Nyíregyházi Járásbíróság egyetértett az ügyészséggel, és a vádirat szerint mondta ki bűnösnek a vádlottat a hűtlen kezelésben, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és eltiltotta attól, hogy gazdasági társaságban vezető tisztségviselő legyen.

A másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat felmentette, mert úgy látta, hogy a bűncselekmény elkövetése nem bizonyított.

A másodfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezést nyújtott be a Debreceni Ítélőtáblához.

A Debreceni Ítélőtábla a napokban meghozott végzésében megállapította, hogy az ügyészség fellebbezése alapos, és a Nyíregyházi Törvényszék felmentő ítélete megalapozatlan.

Az ítélőtábla előírta, hogy a törvényszéknek új eljárást kell lefolytatnia, melyben a tanúkat és a szakértőket meg kell hallgatni, ismertetni kell az okirati bizonyítékokat, és a bizonyítékok közötti minden ellentmondást fel kell oldani.

A büntetőeljárás tehát a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik a másodfokú tárgyaláson.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés