Hirdetés

Kitüntették Hajnalkát és édesanyját

Az oxigénhiánnyal született lány nem ismer lehetetlent.

2016.06.30. 10:06

Kitüntették Hajnalkát és édesanyját

Megható eseménnyel kezdődött a nyíregyházi képviselő-testület csütörtöki ülése.

Hirdetés

Az egész országot bejárta a hír év elején: a Debreceni Egyetem tiszteletbeli hallgatójává fogadott egy nyíregyházi édesanyát lánya diplomaosztóján. Hegedüs Hajnalka az egyyetem programtervező informatikus szakán szerzett diplomát, ami azért fantasztikus teljesítmény, mert

Hajnalka születésekor oxigénhiány lépett fel, és egyéves korában derült ki, hogy ez a mozgására és beszédére egész életében kihat.

Budapesten a Pető Intézetben nevelkedett, majd középiskolába, egetemre szeretett volna járni. Édesapja épített rámpát, hogy lánya a Krúdy Gyula Gimnáziumba tudjon járni, majd Hajni érettségi után a Debreceni Egyetemen folytatta tanulmányait. Februárban szerzett diplomát.

A mozgásában korlátozott lány járókerettel közlekedik, ujjai merevek, nem tud fogni és írni. Édesanyja, Ildikó volt az, aki jegyzetelt az előadásokon, együtt tanult lányával, vele készült a vizgákra. mindennapokban az édesanyja segíti, nemcsak a közlekedésben, hanem a tanulásban is. Az édesanya kitartását a Debreceni Egyetem azzal ismerte el, hogy az egyetem tiszteletbeli hallgatójává fogadta.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a képviselő-testület ülésén anyát és lányát Bencs Arany Emlékéremmel tüntette ki, ezzel ismerve el azt, hogy Hajnalka és Ildikó bebizonyította: nincs lehetetlen.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés