Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megmutatták a pontokat

| 2016. 07. 26. | 23:57:00
Nyíregyházán 10 százalékkal több lehet az egyetemista.
Megmutatták a pontokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idei az első felvételi időszak a több évtizedes múlttal rendelkező nyíregyházi főiskola életében, amikor immár egyetemként fogadta az intézménybe jelentkező hallgatókat. A ponthúzás után Onder Csaba rektort kértük gyors értékelésre.

Számításaink szerint 10 százalékkal emelkedett az egyetemi hallgatóink létszáma – mondta el a Szabolcsihírnek elöljáróban a rektor, hangsúlyozva, 16 százalékkal többen jelölték meg idén első helyen a Nyíregyházi Egyetemet, mint egy évvel korábban a főiskolát. Azt még nem tudni, hogy a 10 százalékos hallgatói létszám a pótfelvételi után miként alakul.

Jelentősen, közel 80 százalékkal nőtt az osztatlan tanárképzésre, és az államilag finanszírozott képzésekre jelentkezők száma is – tette hozzá Onder Csaba.

A 2016/17-es tanévtől jelentősen több hallgatója lesz a Nyíregyházi Egyetemnek. Ami további bizakodásra ad okot, hogy a legtöbben a 4+1 éves képzésre jelentkeztek. Megállt a korábbi trend, amikor csökkent a hallgatói létszám.

A csecsemő és kisgyermekgondozás, valamint a gazdálkodás menedzsment a top szakok a Nyíregyházi Egyetemen, és népszerű az agrártudományi képzés is.

A legmagasabb pontszámot azoknak kellett elérniük, akik a pilótaképzésre jelentkeztek. Tavaly nyolcan, idén 17-en lesznek a hallgatók. A magasabb létszámra a Vizz Air ösztönözte az egyetemet, a ponthatár 380 körüli.

Az országos átlagot meghaladja az osztatlan tanárképzésre jelentkezők pontszáma, amely Nyíregyházán 305.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés