Hirdetés

Csütörtökön kiderül, kik kerülnek be a felsőoktatásba

2016.08.24. 11:31

Csütörtökön kiderül, kik kerülnek be a felsőoktatásba
Fotó: MTI (archív)

A legtöbben alapképzésre jelentkeztek.

Hirdetés

Csütörtökön hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a 8305 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. 

Főleg alapképzésre jelentkeztek

Az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a jelentkezők 67 százaléka alapképzést, 7 százaléka osztatlan mesterképzést, 16 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg. A felvételi kérelmet benyújtók a legnagyobb arányban a gazdasági képzési területhez tartozó szakokat preferálták, legnépszerűbbek a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel, valamint a jogász szakok voltak. Bekerült a topszakok közé a mérnökinformatikus, a műszaki menedzser, a gépészmérnök, a programtervező informatikus, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő is.

SMS-ben jöhet a jó hír

A ponthatárokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra, és azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után SMS-ben is értesítik. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban - olvasható a hivatal közleményében. 

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 26-án nyilvánosságra hozottnál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, akkor a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.
felvételiponthatár

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés