Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már megkezdődött az albérlet-vadászat

| 2016. 08. 03. | 16:01:00
Egy kétszobás lakás havi bérleti díja – felszereltségtől függően - 60–70 ezer forint.
Már megkezdődött az albérlet-vadászat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azzal, hogy kihirdették nemrégiben a felvételi ponthatárokat, megindul az egyetemi városokban az albérlet vadászat, így Nyíregyházán is - írja a sunshinefm.hu. Nemcsak az elsőévesek, de a magasabb évfolyamosok többsége is keresi a lakhatási lehetőséget.

Természetesen a szabolcsi megyeszékhelyen is a Nyíregyházi Egyetem közelében lévő ingatlanok a legkeresetebbek. Népszerűek a garzonlakások, de a költségek megosztásáért sokan gondolják úgy, hogy lakótársakat keresnek, és együtt bérlik ki a lakást. Utóbbiak általában 2-3 szobás lakásokba költöznének, amelyekben a szobák lehetőség szerint külön nyílnak. Ezeknek az ingatlanoknak a bérleti díja 40-50-60 százalékkal magasabb, mint a garzonlakásoké. Nyíregyházán egy kétszobás lakás havi bérleti díja – felszereltségtől függően - 60–70 ezer forint, az ennél nagyobb lakásokért pedig havonta 100 ezer forintot is kérhetnek.

A 99,4SunshineFM-nek nyilatkozó Katona Rita a Smart Ingatlan és Hitelközvetítő iroda vezetőhelyettese elmondta: sok szülő dönt amellett, hogy albérlet helyett, inkább lakást vásárol gyermekének.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés