Hirdetés

Már megkezdődött az albérlet-vadászat

Sikeres egyetemi felvételi után a lakhatási kérdést is meg kell oldani

2016.08.03. 14:01

Már megkezdődött az albérlet-vadászat

Egy kétszobás lakás havi bérleti díja – felszereltségtől függően - 60–70 ezer forint.

Hirdetés

Azzal, hogy kihirdették nemrégiben a felvételi ponthatárokat, megindul az egyetemi városokban az albérlet vadászat, így Nyíregyházán is - írja a sunshinefm.hu. Nemcsak az elsőévesek, de a magasabb évfolyamosok többsége is keresi a lakhatási lehetőséget.

Természetesen a szabolcsi megyeszékhelyen is a Nyíregyházi Egyetem közelében lévő ingatlanok a legkeresetebbek. Népszerűek a garzonlakások, de a költségek megosztásáért sokan gondolják úgy, hogy lakótársakat keresnek, és együtt bérlik ki a lakást. Utóbbiak általában 2-3 szobás lakásokba költöznének, amelyekben a szobák lehetőség szerint külön nyílnak. Ezeknek az ingatlanoknak a bérleti díja 40-50-60 százalékkal magasabb, mint a garzonlakásoké. Nyíregyházán egy kétszobás lakás havi bérleti díja – felszereltségtől függően - 60–70 ezer forint, az ennél nagyobb lakásokért pedig havonta 100 ezer forintot is kérhetnek.

A 99,4SunshineFM-nek nyilatkozó Katona Rita a Smart Ingatlan és Hitelközvetítő iroda vezetőhelyettese elmondta: sok szülő dönt amellett, hogy albérlet helyett, inkább lakást vásárol gyermekének.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés