Hirdetés

Nyíregyházi sikerek Erdélyben

Szabolcsihír

2016.10.25. 15:26

Nyíregyházi sikerek Erdélyben

Díjak a 4. Székelyföldi Grafikai Biennálén

Hirdetés

Sepsiszentgyörgy ad otthont a 4. Székelyföldi Grafikai Biennálénak október 12. és november 13. között. A kiállításra 41 országból 507 képzőművész 1238 alkotást küldött el, ezek közül válogatta ki a zsűri azt a több mint 300 művet, amelyet az Erdélyi Magyar Művészeti Központban, illetve a Székely Nemzeti Múzeumban tekinthetnek meg az érdeklődők.

A zsűri tagja volt Szepessy Béla grafikusművész, a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének intézetvezetője, egyetemi docens is.

„Nyíregyházi szakmai munkánk eredményességét mutatja, hogy a kortárs magyar művészetben, grafikában meghatározó számban és minőségben jelen vannak a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének jelenlegi és volt hallgatói, oktatói” – emelte ki annak jelentőségét Szepessy Béla, hogy a Biennálén kilenc, az egyetemhez köthető alkotó került be a program katalógusába, kiadványába.

Ők név szerint: Bugyi István József, Danka Attila, Krnács Ágota, Miklós Gábor, Sinka Péter, Vass Tibor, Kun Péter, valamint Havasi Tamás, aki az intézet oktatója, továbbá Aranyász Zita, hallgató, akinek a zsűri Magnaság szintézise és Magnaság szintézise szőnyegen I. cmű alkotásait díjjal is elismerte.

A Székelyföldi Grafikai Biennále a kezdetektől a grafika integráló szerepének megfogalmazását vállalta fel. Idén a zsűri úgy ítélte meg, hogy eljött az idő, hogy a 90-es években markánsan elkülönülő klasszikus és kísérleti technikák szerinti kategóriákat átértelmezzék olyformán, hogy a hagyományos és a modern sokszorosító grafikai eljárással készült alkotások között nem tett különbséget a kiírás.

 

 

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés