Hirdetés

Ez igen. Kiválóságok Nyíregyházán

Szabolcsihír

2016.11.07. 15:47

Ez igen. Kiválóságok Nyíregyházán
fotók: Nyíregyházi Egyetem

Egyetemi hallgatók kaptak ösztöndíjat.

Hirdetés

Két nyíregyházi hallgató részesült MNB kiválósági ösztöndíjban - tájékoztatta a Szabolcsihírt Béres Tamás, a Nyíregyházi Egyetem pr-referense.

November 4-én huszonöt felsőoktatási intézmény közel négyszáz közgazdász hallgatója, köztük két nyíregyházi egyetemista vehette át a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját Budapesten, a Bálna kongresszusi központban. 

Matolcsy György, az MNB elnöke köszöntőjében kiemelte, a hallgatók jókor vannak jó helyen, és a lehető legjobb helyre kerül az ösztöndíj az arra méltóknak - közölte Béres Tamás, hozzátéve: az elnök hangsúlyozta azt is, hogy a megújuló magyar gazdasághoz friss, korszerű ismeretekkel bíró közgazdászokra van szükség. Ennek egyik háttérintézménye a Magyar Nemzeti Bank, partnerei a vele szorosan együttműködős hazai felsőoktatási intézmények. 

A Nyíregyházi Egyetemről Cseszlai Róbert Gergő és Tócsik Tímea gazdálkodási és menedzsment szakos III. évfolyamos hallgatók kaptak elismerést. A kiválósági ösztöndíj havi 30.000 Ft juttatást jelent számukra. 

A hallgatókat a fővárosba elkísérte Kósáné dr. Bilanics Ágnes, a Gazdálkodástudományi Intézet megbízott vezetője, és Vargáné dr. Bosnyák Ildikó a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak felelőse is. Jövőre újra lehet majd pályázni a program ösztöndíjára, az egyetem oktatói remélik, hallgatóik közül legközelebb még többen pályáznak és részesülnek elismerésben. Dr. Onder Csaba, az egyetem rektora hétfőn gratulált a két hallgatónak.

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés