Hirdetés

Több mint 1,3 millió forintot kapnak a rászoruló hallgatók

Szabolcsihír

2016.12.20. 10:54

Több mint 1,3 millió forintot kapnak a rászoruló hallgatók

Pályázaton dőlt el.

Hirdetés

Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány a kuratórium döntése alapján 42 hallgató részére, felsőfokú tanulmányaik folytatásához támogatást ítélt meg. A pályázók által elnyert támogatást december 21-én adják át a Városháza Krúdy-termében.

Nyíregyháza Önkormányzatának Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány Kuratóriuma ősszel írt ki pályázatot „egyszeri vissza nem térítendő támogatás” elnyerésére, felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók részére.

Pályázatot azok nyújthattak be, akik legalább 5 éves nyíregyházi állandó lakóhellyel rendelkeznek, első diplomájukhoz folytatnak tanulmányokat a felsőoktatásban, tanulmányi eredményük legalább jó.

Az elsős hallgatók közül azok számíthatnak támogatásra, akik a felvételin legalább 360 pontot értek el, és a családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét, azaz 57.000 Ft-ot.

Határidőig 47 hallgató nyújtotta be pályázatát, közülük 42 pályázó felelt meg a pályázatban kiírt feltételeknek, így a Kuratórium döntése alapján 45, 35 és 25 ezer forint összegű támogatásban részesülnek tanulmányi eredményük alapján. Az elsőéves hallgatók részére egységesen 20 ezer forint vissza nem térítendő támogatást állapított meg a kuratórium, így szerdán összesen 1.340.000 Ft összegben ad támogatást.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés