Hirdetés

Legózni a suliban is lehet. Sőt!

Szabolcsihír

2017.05.15. 10:06

Legózni a suliban is lehet. Sőt!

Nyíregyházán tanítják a módszert.

Hirdetés

A LEGO Education módszerével ismerkedtek általános iskolai tanárok és tanítók a Klebelsberg Központ négy (Nyíregyháza, Mátészalka, Kisvárda, Szerencs) tankerületének tizenegy iskolájából, a Nyíregyházi Egyetemen tartott előadássorozat keretében a napokban.

A képzéseket a Nyíregyházi Egyetem és a H-Didakt Kft., mint a LEGO Education módszer kizárólagos magyarországi forgalmazója közösen szervezte azon iskolák tanárai és tanítói – negyven fő – részére, aki egy pilot program keretein belül jelentkeztek a programra. A képzéshez és a LEGO Education oktatási módszeréhez szükséges eszközöket, készleteket az iskolák már korábban megkapták. A projekt segítségével az új innovatív oktatási módszer a hátrányios helyzetű térségekben működő iskolákba is eljuthat. Az előadásokon hallgatóként a Nyíregyházi Egyetem informatikai oktatói, szakemberei is részt vesznek.

A LEGO Education módszertanának egyedisége és különlegessége, hogy

a gyerekek játékosan, a LEGO elemek használatával vizuálisan fejlesztik logikai készségeiket, erősítve a finommotorikus képességeiket, illetve informatikai és programozási alapokra is szert tesznek – mondta el az előadás elején Kopasz Anikó, a H-Didakt Kft. ügyvezetője.

Az eseményt Ferencziné dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes nyitotta meg, aki kiemelte külön öröm számára, hogy az intézmény volt diákjai, jelenlegi tanárok, visszatérve az alma máterhez, a Nyíregyházi Egyetemen képzik magukat tovább, és egy új módszert, szemléletet is átadhatnak a kollégáiknak, diákjaiknak.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés