Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két nyíregyházi oktató olyat tesz, amit nem sokan

| 2017. 06. 07. | 10:20:00
Elesettekért dolgoznak.
Két nyíregyházi oktató olyat tesz, amit nem sokan
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jószolgálati díjat kapott a Debreceni Egyetem két oktatója által alapított szervezet. A Periféria Egyesületet a hajléktalanokért végzett szociális munkáért díjazták.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által 2016-ban alapított díjjal azokat a szociális területeken tevékenykedő professzionális és önkéntes segítőket tüntetik ki évről évre, akik áldozatos és példaértékű munkájukkal sokat tesznek a hátrányos helyzetű társadalmi rétegekért. Az idei Jószolgálat díjakat május 31-én ünnepélyes keretek között adták át a szakmai zsűri által kiválasztott tizenkét kategória győztesének, valamint a különdíjat a közönségszavazás nyertesének a Várkert Bazár Rendezvénytermében.

A díjazottak között volt a nyíregyházi Periféria Egyesület, amelyet a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának két korábbi szociális munkás szakos hallgatója, jelenlegi oktatója, Szoboszlai Katalin tanszékvezető főiskolai docens, az egyesület jelenlegi elnöke és Patyán László főiskolai docens, a szervezet első vezetője hozott létre a hajléktalanok segítésére az 1990-es években.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés