Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indulnak az új szakok az egyetemen

| 2017. 08. 23. | 18:31:00
Szeptember elsején a campuson is "becsengetnek".
Indulnak az új szakok az egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két új szak indul a 2017/18-as tanévben a Nyíregyházi Egyetemen. Az óvodapedagógus és a közösségszervezés képzés iránt is nagy volt az érdeklődés - írja a nyiregyhaza.hu. Az új szakok beindítását az új rektor is szorgalmazza. Vassné dr. Figula Erika elsődleges célja, hogy a piaci igényeknek megfelelő képzéseket biztosítson az egyetem.

A rektor tervei között szerepel a nyugodt és biztos légkör kialakítása a várossal és a megyével, valamint a határon túli intézményekkel való kapcsolat erősítése. Emellett a piaci igényeknek megfelelő képzéseket is szeretne indítani.

Vassné dr. Figula Erika hozzátette, nagy öröm, hogy a szenátus már elfogadta, kezdeményezik a szociálpedagógia MA szak indítását. A rektor szeretné erősíteni az egyetem úgynevezett tudáscentrum jellegét. Célja a hallgatói létszám növelése, a lemorzsolódás csökkentése, a tudományos diákköri munka erősítése, valamint a tehetséges és a felzárkóztatásra szoruló hallgatók szakmai, személyes gondozása. Az új rektor tervei között szerepel továbbá a publikációs tevékenység növelése is, valamint a hallgatói önkormányzattal való folyamatos párbeszéd is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés