Hirdetés

Szenzációs győzelem! Babos Tímea elverte Venus Williamset

2016.05.12. 09:44

Szenzációs győzelem! Babos Tímea elverte Venus Williamset

Római teniszdiadal.

Hirdetés

Babos Tímea közel háromórás csatában, három játszmában győzte le a világranglistán 14. amerikai Venus Williamset a római salakpályás tenisztorna második fordulójában, szerdán.  A viadal honlapjának beszámolója alapján a 23 éves soproni játékos az első játszmában már dupla brékelőnyben is volt, 4-1-re vezetett, de 12 évvel idősebb riválisa innen egyenlített, s végül Babosnak kellett rövidítésre mentenie a szettet. A tie-breakben a hétszeres Grand Slam-győztes koncentrált jobban.

Hasonlóan alakult a folytatás is, ugyanis a világranglistán 48. Babos pillanatok alatt elhúzott 3:0-ra, de az idősebbik Williams-nővér gyorsan egyenlített. A folytatásban fej-fej mellett haladtak, majd a magyar teniszező a legjobb pillanatban, 6:5-ös vezetésnél brékelt, s így közel két óra játék után egalizált.

A döntő játszmában mindkét játékos többször elveszítette saját adogatását. Babos 5:4-es vezetésénél Williams kettős hibával juttatta meccslabdához a magyar játékost, aki ki is használta a lehetőséget.

Babos a legjobb 16 között a szintén amerikai Madison Keys ellen lép majd pályára. 

Eredmény:
egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért): 
Babos Tímea-Venus Williams (amerikai, 12.) 6:7 (5-7), 7:5, 6:4

A meccs végén meg is könnyeztem a győzelmet. Elképesztő érzés, hogy megnyertem ezt a meccset, jó utószülinapi ajándék. A mérkőzés előtt az volt a legnehezebb, hogy elfelejtsem, ki áll a háló túloldalán, hogy Venus Williams ellen játszom. Összességében nagyon-nagyon küzdős meccs volt. Rettentően jó érzés volt a világ egyik legjobb pályáján, a Pietrangelin játszania, ahol telt ház volt. Köszönetet mondott azoknak a magyaroknak, akik a helyszínen végig szurkoltak neki. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés