Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A babákkal nőjenek nagyra a fák!

| 2016. 07. 14. | 16:54:00
Az Újélet-fa akcióra augusztus végéig lehet jelentkezni a NYÍRVV-nél.
A babákkal nőjenek nagyra a fák!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régen a szülők, nagyszülők facsemetét ültettek a kertbe, ha új jövevénnyel gyarapodott a család. Ezt a hagyományt elevenítette fel a NYÍRVV Nonprofit Kft. az Újélet-fa akcióval.

A városüzemeltető cég facsemetét ajándékoz a 2015. július 31. és 2016. július 31. között született gyermekek családjainak. A régi hagyományt felelevenítő program a városszépítő akció része, hiszen minden elültetett fával zöldebb lesz a megyeszékhely. A társaság szeretné, ha a családok a fákat együtt ültetnék el a nyíregyházi Alkotás utcán található Újéletfa-ligetben.

"Szabó Edina sajtóreferens elmondta: az akcióra már eddig is szép számmal jelentkeztek, remélik, a faültetésből sikerül hagyományt teremteni, és idővel erdővé sűrűsödnek az újszülöttek számára telepített fák."

A gyerekek és a fák együtt cseperedhetnek, és számítunk arra, hogy a családok részt vesznek a csemeték ápolásában. Hosszú évek múlva pedig, ha a gyerekek felnőttként el is kerülnek a szabolcsi megyeszékhelyről, örök kötődésük marad szülőföldjükhöz.

Mindazok jelentkezésére számítanak, akiknek gyermeke 2015. július 31. és 2016. július 31. között született. Jelentkezni a gyermek születési anyakönyvi kivonatának és lakcímkártyájának másolatával, valamint a pályázati adatlap kitöltésével augusztus 31-éig lehet. A fákat előreláthatóan 2016. szeptember végén, október elején ültetik el.


A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap a társaság honlapjáról - www.nyirvv.hu – tölthető le, melyet kitöltve postán a NYÍRVV Nonprofit Kft. 4400-Nyíregyháza Tüzér u.2-4. szám alatt várják, vagy elektronikusan a marketing@nyirvv.hu e-mail címen, de személyesen is elvihetik az érintett szülők a társaság telephelyére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés