Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza után Csodavár nyílik Pesten is

| 2016. 07. 11. | 12:02:00
Személyre szabott fejlesztő terápia értelmi lemaradással- és speciális nevelési igényű gyermekeknek és többségi fiataloknak.
Nyíregyháza után Csodavár nyílik Pesten is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóház nyílik Budapesten a XV. kerületben

 

Az ötlet nem új. Az ötlet egyedi és sikeres. A Down Egyesület 2011-ben nyitotta meg a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóház nevet viselő intézményét Nyíregyházán. A már jól működő intézmény nagy testvérének alapkövét helyezték el a napokban Budapesten, a XV. kerületben, az Árvavár utca 1. szám alatt. Down Egyesület a komplexum létrehozásával az inkluzív nevelés egyik meghatározó intézményének alapjait teszi le, mely egyszerre biztosít személyre szabott fejlesztő terápiát értelmi lemaradással- és speciális nevelési igénnyel élő érintett gyermekeknek, valamint kínál játszóházi szolgáltatást többségi fiatalok számára is.

A Csodavár célja, hogy munkájával hozzájáruljon egy egészséges, befogadó szemléletű társadalom kialakulásához. A fejlesztő terápiákon és segítségnyújtáson túl szeretné, ha a gyermekekben a korai időszakban kialakulhatna a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos természetes attitűd.

Valódi elfogadást és hathatós segítséget csak így lehet várni egymástól. A gyermekkorban, természetes játék közben csodálatos módon tudnak kapcsolódni személyiségek, kötődnek barátságok. Ezt a folyamatot – többségiek és fogyatékkal élők közt – hivatott a Csodavár segíteni a maga eszközeivel.

Kialakításában nemcsak gyógypedagógiai és egyéb fejlesztő szakemberek vesznek részt, hanem a témát mélységében ismerő, a gyermekek világával azonosulni tudó belsőépítészek, kreatívok, játéktervezők is, hogy a megszokott sablonokból kilépve egy igazi, minőségi tér jöhessenek létre, mely mindannyiunk épülésére szolgál.

Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke úgy véli, egy 5-6 évvel ezelőtti álom és terv kezdő lépéseihez ért el a Down Egyesület. A nyíregyházi Csodavár csapata jelenleg 80 gyermek korai fejlesztése mellett 150 egyéb fejlesztésre szoruló személyt lát el, mindamellett közel 600 kisgyermek éli át a csodát nap, mint nap. Ennek a modellnek a lábait szeretnék most megvetni a nyíregyházi szakemberek a fővárosban is, 730 m2-en.

A Down Egyesület igyekszik a lehető legmagasabb színvonalon foglalkozni a fogyatékos üggyel, emellett kiemelten küzd az inkluzív nevelés megvalósításáért hazánkban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés