Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pattanjunk bringára!

| 2016. 07. 29. | 17:57:00
A Történelmi emlékhelyek örökségtúra időpontja: augusztus 13-14.
Pattanjunk bringára!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Történelmi emlékhelyek örökségtúra - Út legendák, csodák, földi és égi palotái között”– ezzel a címmel  szervez az SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség közösen a Europe Direct Tájékoztatási Központtal két napos szervezett,  nyílt kerékpártúrát a Dél-Nyírségben, Nyíregyházától Nagykárolyig. Az augusztusi túrára még lehet jelentkezni!

A Nyírség történelmi főutcáján visz az út Nyíregyházától Nagykárolyig, monumentális emlékek és középkori templomok között, át őslápon (jégkorszaki reliktumokon), történelmi sétányon. Ősi nemesi családok múltjának újjáépített, vagy korhűen megőrzött épületeit, nyughelyüket vagy életüket, munkálkodásuk nyomát őrző, rangos történelmi helyeket járhatunk be: kastélyt s templomot. Olyan családokét, akik formálták a magyar történelmet és meghatározták a térség épített örökségét. Miközben a természet és a történelem változásait követjük nyomon, aközben részesei leszünk egy időutazásnak a művészetek történetében a gótika, a reneszánsz és a barokk világán át.

Látnivalók: Kállósemjén, Kállay-kúria; Máriapócs Kegytemplom és római katolikus templom; Ófehértó római katolikus templom; Nyírbátori minorita-, református templom, Várkastély és Panoptikum; Bátorligeti ősláp; Nagykároly, Károlyi-kastély; Kaplony római katolikus templom, Bere- és Csomaköz református templom.

A túra kétnapos, az út hossza kb. 155 km, a visszautat részben vonattal tesszük meg. Az első ötven jelentkező egyedi arculattal ellátott ajándék kerékpáros pólóban részesül! - mondta el a Szabolcsighírnek Demeter Zsuzsa, az ügynökség programmenedzsere.

Jelentkezni július 31-éig lehet személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. székházában a Nyíregyháza,  Benczúr tér 7. szám alatt, vagy a dzs@szszbmfu.hu e-mail címen vagy a 30/466-5274-es telefonszámon.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés