Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tekerjen velük Panyolára!

| 2016. 07. 26. | 17:23:00
Kerékpáros örökségtúrát szervez a Panyolafesztre a megyei fejlesztési ügynökség.
Tekerjen velük Panyolára!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén első alkalommal hirdet nyílt kerékpártúrát a Panyolafeszt egyik programjaként a megyei fejlesztési ügynökség, hogy a résztvevők egy „középkori utazásról” térhessenek vissza szombaton az esti koncertekre.

A megyei fejlesztési ügynökségen belül működő Europe Direct Tájékoztatási Központ szervezi a túrát, mely Panyoláról indul és oda érkezik vissza. A túra célja a Középkori templomok útja egyik leglátványosabb szakaszának megismerése.

Szatmár-Bereg középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló. Szatmár és Bereg egyházi örökségének egyedi hangulatát idézik a kisméretű templomok, a melléjük épített fa harangtornyok, a gazdagon fennmaradt középkori freskók, a festett karzatok, a díszes, kazettás mennyezetek, faragott szószékek. A Középkori templomok útja kerékpáros örökségtúrái a Felső-Tisza-vidék kulturális és természeti értékeit mutatják be az érdeklődőknek. A túra szervezett idegenvezetés, túravezetés, valamint szerviz szolgáltatás biztosításával történik. A túrán való részvételhez a helyszínen is lehet kerékpárt bérelni.

Indulás:

2016. augusztus 06. (szombat)  8.00 órakor, gyülekező 7:30-tól a fesztiváltéren, a nagyszínpad előtt.

Útvonal:

Panyola – Olcsvaapáti (6,4 km) – Olcsva (1,7 km) – Vásárosnamény (6 km) – Tákos (12,2 km) – Csaroda (3,4 km) – Márokpapi (6 km) – Beregdaróc (5,7 km) - Tarpa (13,2 km) – Tivadar (8,5 km) – Panyola (17,2 km)

A táv hossza: 80,6 km
Átlagsebesség: 18 km/h
Várható érkezés: 15.00 óra  (A Panyolafeszt szombat esti programjára visszaérkezik a csapat!)

Az örökségtúra állomásai:

  • Vásárosnamény, Tomcsányi-kastély
  • A „Mezítlábas Notre Dame”, Tákos református temploma
  • A „Mosolygó Szentek temploma”, Csaroda református temploma
  • A „Bereg ékszerdoboza”, Márokpapi református temploma
  • Beregdaróc, Daróci Kenderes Napok
  • „Szent György legendája”, Tarpai református templom
  • A „lónyúzó”  tarpai szárazmalom

A túra önköltséges, a szervezők részvételi és szervezési díjat nem számolnak fel.  Belépődíjak: Tákos 300 Ft; Csaroda 250 Ft; tarpai szárazmalom 200 Ft. A kerékpárbérlés költsége:  2000 Ft

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés