Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úszó alkalmatosságokra váltottak Sóstón

| 2016. 07. 12. | 15:08:00
Főzőverseny is lesz, míg a legénységek a habokban küzdenek a győzelemért.
Úszó alkalmatosságokra váltottak Sóstón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évekig úszó alkalmatlanságok szelték – vagy nem szelték a sóstói tó vizét Nyíregyházán. Most fordult a kocka: úszó alkalmasságokat, konkrétan sárkányhajókat várnak a szervezők július 23-án az első Sárkányhajó Fesztiválra és Barkács-Bogrács Amatőr Főzőversenyre.

Az úszó alkalmatosságok versenyében a szervezők partnere a Sport Mindenkiért Egyesület. Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. marketing igazgatója elmondta: 10-15 csapatot várnak a fesztiválra, egyenként tízfős legénységgel. A versenyzőknek 23-án, szombaton reggel 9-kor kell felsorakozniuk járműveikkel a csónakázótónál, a csónakháznál. Sorsolás után onnan indul a verseny.

A főzőversenyen is csavarintottak egyet, mert most nem profi, hanem amatőr szakácsok jelentkezését várják. Az ötfős csapatoknak biztosítanak sátrat, sörpadot, poroltót és a főzéshez 10-12 kilogramm húst. Az összes többiről – fűszerek, edények, tűzhelyek - a versenyzőknek kell gondoskodniuk. Podlovics Lajos azt kérte: ne hagyományos ételek készüljenek az üstökben, bográcsokban, szeretnék, ha a résztvevők elengednék a fantáziájukat. Nevezési díj nincs, a jelentkezési feltételeket és lapot a fürdő honlapján találják az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés