Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dobogós lett a nyíregyházi tűzoltó!

| 2016. 08. 30. | 16:35:00
Repülőből azonosítottak épületeket.
Dobogós lett a nyíregyházi tűzoltó!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Második alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a Nyíregyházi Légisport Egyesület a tájékozódási repülőversenyt, ahol az induló tizenhat csapatból Varga Dániel tű. zászlós, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója repülőtársával a második helyezést érte el - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Csaknem háromszáz kilométert tettünk meg két leszállással, amely egyben célra repülés is volt – mesélte Varga Dániel a hétvégi versenyről, ahol a tűzoltó repülőtársával, Képes Jánossal nevezett az idei megmérettetésre.

Természetesen több feladat alapján kellett berepülni a Nyíregyházáról induló, Miskolc-Hajdúszoboszló-Nyíregyháza kört és a levegőből, négyszáz méter magasságból kellett egy fotó alapján beazonosítani épületeket, vagy építményeket, amelyeket a kapott térképen kellett bejelölniük.



A tavalyi harmadik helyezést követően idén már a második lett a kapott pontszámok alapján a Varga-Képes páros, jövőre pedig a dobogó legfelső foka a kitűzött cél.

Varga Dániel tűzoltó zászlós nemcsak kiváló tűzoltó, de a búvárkodásban és a vízi mentésben is otthon van, a levegőben pedig akkor érzi magát a legjobban, ha siklóernyőzik, vagy éppen sárkányrepülővel tájékozódási versenyen vesz részt.


 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés