Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét határon át kerekeztek

| 2016. 08. 16. | 11:25:00
Kiszámolták: együtt nyolcezer kilométert kerekeztek.
Hét határon át kerekeztek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zöld Kerékkel őseink útján

A "Kerékpárral 7 határon át" program keretében 3 napos túrát szervezett a Zöld Kerék Alapítvány a napokban. A túrához határon túli barátaik is csatlakoztak, akikkel nemcsak a bicajozás szeretete közös, hanem az anyanyelvük is.

A bringások Nyíregyházáról indultak, Nagyhalászban a polgármester, Orosz Károly polgármester köszöntötte a csapatot és aláírta az emléklapokat.

A négy ország (Szlovákia, Ukrajna, Románia és Magyarország) irányából egyszerre indult csapatok a felvidéki Nagykaposon találkoztak, ahonnan másnap együtt indult a kaland népes sereggel.

"Felsorolni is nehéz a rengeteg helyszínt, ahová a három nap alatt eljutottunk, megálltunk, emlékeztünk, főt emeltünk! Dobóruszkán Dobó István sírját koszorúztuk meg, és csodálattal hallgattuk Tóth Péter bácsi előadását az egri hősről. A leleszi premontrei kolostornál próbáltuk megkeresni Gertrúd királyné szívét, majd eljutottunk Borsiba, II. Rákóczi Ferenc szülőházába. Itt is számos színes történelmi ténnyel gazdagodott tudásunk - mesélte el a Szabolcsihírnek az egyik nyíregyházi résztvevő, Kovács Ilona Klára.

Ugyancsak Borsiban tanúi lehettek a helyiek vendégszeretetének, s nem mellékesen megkóstolták a vágott sört. A harmadik nap ragyogó nyári időben kerekeztek a zempléni hegyek adta háttérben. 

Útközben folyamatosan csökkent a létszám, hiszen a határon túli csapatok sorra tértek haza az útról, előbb a felvidékiek, utána a beregszásziak. Nyíregyházához közeledve a helyiek még betértek Kemecsére, hogy Répási Mihály 48-as honvédtábornok síremléke előtt tisztelegjenek. 

Kiszámolták: A három nap alatt a Nyíregyházáról indult és visszaérkezők 260 km-t tekerhettek tökéletes körülmények között, fantasztikus társaságban. Az összes résztevő több mint 8000 km-t bringázott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés