Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legyen Ön is mesedoktor!

| 2016. 08. 04. | 16:16:00
Míg a gyerek fantáziál, elterelődik a figyelme a betegség okozta fájdalomról.
Legyen Ön is mesedoktor!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 


Minden betegségnek lehet lelki oka is, így a tünetek gyógyítása mellett nagyon fontos, hogy a betegek lelki állapotán is javítsunk. A jó közérzet, a kellemes élmények, a szerető család és a bennünket körülvevő személyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy betegségünkből a lehető leghamarabb felépüljünk.

Az ország számos pontján, összesen 39 gyermek-egészségügyi intézményben nyílik lehetőség arra, hogy önkéntes mesedoktorként, bárki segítsen a gyermekek felépülésében.

Ki lehet mesedoktor?

Aki elmúlt 14 éves, és egy rövid regisztrációt követően kiválasztja a lakhelyéhez legközelebbi kórházat és az időpontot, amikor szívesen önkénteskedne. Ezután pedig nincs más dolga, mint kiválasztani pár kedves mesét, amit megoszt a kisbetegekkel.

A mese fontossága vitathatatlan, kiemelt szerepet játszik a gyermekek testi és lelki fejlődésében, alkalmazkodó képességük és problémamegoldó készségük kialakulásában. A képzelőerő fejlesztésének, illetve – pl. kórházban fekvő gyermekek esetében – a figyelemelterelésnek is egyik legjobb módszere, hiszen, ha a gyermek fantáziál, nem törődik a betegség okozta fájdalommal.

A program három éve egyre nagyobb sikerrel működik, a kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Jósa András Oktatókórházban fogadják a mesedoktornak jelentkező lelkes segítőket.

Jelentkezni itt lehet: http://khgyogyvarazs.hu/kh_gyogyvarazs_mesedoktorok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés