Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden kutyát megszámlálnak

| 2016. 08. 10. | 13:21:00
Közmunkások és diákok vesznek részt az ebösszeírásban Nyíregyházán
Minden kutyát megszámlálnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július elsején kezdődött és augusztus végéig tart az ebösszeírás Nyíregyházán. Az ebösszeírást 11 közfoglalkoztatott és 29 nyári diákmunkás végzi. A munka jól halad már a terület felén megtörtént az ebek összeírása - tudtuk meg Rendes Sándortól.

A városháza szóvivője a Szabolcsihírnek azt is elmondta, hogy a kutyatulajdonosok többnyire törvénytisztelő módon, kézségesen fogadják az összeírókat. 2016. június 30-án (I.féléves adat) 14.409 volt a nyilvántartott ebek száma, ennél valószínűleg a tényleges létszám magasabb. A végleges adatok az ebösszeírást követően, szeptember végén állnak majd rendelkezésre.

Törvény írja elő

A háromévenkénti összeírásra jogszabály kötelezi az önkormányzatokat, melynek célja az állatok védelme, és az esetleges járványok megelőzése. Nyíregyházán korábban közel 14 ezer kutyát regisztráltak. A mostani adatokat összevetik a korábbiakkal és egy olyan adatbázist kapnak, ami a gazdáknak is megnyugtató lehet, hiszen az elkóborolt négylábút is hamarabb haza tudják juttatni, ha ismerik a gazdi kilétét.

Az adatlap letölthető

Akit nem találnak otthon, annak egy adatlapot kell kitöltenie, amelyet a NYÍRVV Nonprofit Kft. Tüzér utcai telephelyén, ügyfélszolgálatán, a Polgármesteri Hivatal kereskedelmi ügyfélszolgálatán személyesen lehet leadni augusztus 31-éig.

Egyébként nem szükséges megvárni az összeírókat, az adatlapok letölthetők a nyirvv.hu, a varoshaza.nyiregyhaza.hu és a nyiregyhaza.hu weboldalakról is.

Hozzáférhető egyes állatorvosi rendelőkben is. A kitöltéssel kapcsolatban segítséget a 42/548-453-as telefonszámon adnak, hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között. A kitöltött adatlapokat a fentebb már említett helyek mellett postán a NYRVV-nek a Tüzér utca 2-4. szám alá lehet elküldeni, faxon a 42/548-471-es számra, de leadható a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen, a Búza téri piaccsarnokban (ott gyűjtőláda van), a kijelölt állatorvosi rendelőkben, továbbá a Polgármesteri Hivatal portáján elhelyezett gyűjtőládában.

Érdemes tudni, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot von maga után.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés