Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erdőt varázsoltak Budapestre

| 2016. 09. 20. | 16:35:00
Főleg a gyerekek látogatták a rendezvényt.
Erdőt varázsoltak Budapestre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok százan vettek részt a napokban az Erdővarázs című rendezvényen, Budapesten. Az ingyenes program érdekes állatbemutatókkal, látványos foglalkozásokkal, gyermekkoncertekkel és sok élménnyel várta az érdeklődőket. A természetvédelem, az ökoturizmus, az erdei növény- és állatvilág, az erdész különleges munkája, az erdei vasutak valamint az erdészeti erdei iskolák egyaránt megelevenedtek a 22 állami erdőgazdaságot bemutató családi rendezvényen - számolt be a tapasztalatokról Vereb István, a Nyírerdő kommunikációért felelős munkatársa.

Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság biztosított az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapuló foglalkozásokat és bemutatókat egy-egy fontos erdészeti tevékenységi terület megismeréséhez. A NYÍRERDŐ Zrt. – a Nefag Zrt.-vel együtt – az Erdei kincsestár elnevezésű programon azt mutatta be, hogy mit adnak az embereknek a magyar erdők.

A résztvevők érdekességeket tudhattak meg például az erdei melléktermékekről, a gombákról, a vadgyümölcsökről, a hullott agancsokról, de kiemelt figyelmet kapott a Nyírség aranyaként számon tartott, hungarikummá nyilvánított akác is.

Összességében elmondható, hogy nagyon sokan, főként kisgyerekes családok voltak kíváncsiak a kézműves foglalkozásokkal színesített programra.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés