Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két szabolcsi is a legjobb fürdők között!

| 2016. 09. 09. | 15:33:00
Magyarország termál nagyhatalom.
Két szabolcsi is a legjobb fürdők között!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három kategóriában, közel 200 hazai fürdő mérettette meg magát az elmúlt négy hónapban Az Év Fürdője 2016 versenyben. Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fürdő is a Top 10-ben végzett.

A közönségszavazás 2016. május 1. és augusztus 31. között zajlott a termalfurdo.hu szervezésében, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre közel 190 000 szavazat érkezett.

Az Év Fürdője 2016 győztesei

2016-ban Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő, Az Év Feltörekvő Fürdője a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett, míg A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 címet a Baranya megyei Orfű Aquapark szerezte meg.  

Tizenkét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fürdő vett részt a versenyben. A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriában a Kisvárdai Várfürdő a 2., a Tiszavasvári Strandfürdő pedig a 4. lett.

A Kisvárdai Várfürdő

A Tiszavasvári Strandfürdő

A versenyről:

  • 35 fürdő indult Az Év Fürdője 2016 kategóriában.
  • 84 fürdő indult Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 kategóriában.
  • 71 fürdő indult A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriában.


A szavazás május 1-től augusztus 31-ig tartott. Annak érdekében, hogy valóban reális kép alakuljon ki a hazai fürdőkről, egy felhasználó egy kategóriában csak egy szavazatot adhatott le, azonban mindhárom kategóriában – Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016, A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 – voksolhatott.

Három kategóriában

A három kategóriára azért volt szükséges, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik, akisebb fürdőknek nem lett volna esélye a nagy, ismert vagy nagyvárosi fürdőkkel szemben. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült.

Magyarország igazi termál nagyhatalom.

Hazánk olyan termálvízkinccsel rendelkezik, amely nemcsak mennyiségében, de minőségében is kiemelkedőnek számít világviszonylatban. A hazai vizek hatásukat tekintve is egyedülállóak, sehol máshol nem található ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas, kiváló minőségű termál- és gyógyvíz. Magyarországon kétszáznál is több fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – található.

A hagyományos értelemben vett fürdők mellett számos aquapark, közel négyszáz csúszda és megközelítőleg ezerhatszáz medence várja az ifjabb generációt is.

Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő

Az Év Feltörekvő Fürdője a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A Helyiek Kedvenc Fürdője a Baranya megyei Orfű Aquapark

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés