Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közösségi FACE-k nyílik Nyíregyházán

| 2016. 09. 12. | 13:28:00
Cél: a fiatalok helyzetbe hozása.
Közösségi FACE-k nyílik Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület nyíregyházi irodája, a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér nyitja meg kapuit szeptember 22-én Nyíregyházán, a Bocskai utca 25. szám alatt.

"A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2007-óta aktívan részt vesz Nyíregyháza, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ifjúsági életének szervezésében, alakulásában" - tájékoztatta a Szabolcsihírt Bálega János, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke.

Hozzátette: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat szakmai, pénzügyi és jogi háttereként fontos volt számukra, hogy az Egyesület napi szinten is megjelenjen Nyíregyházán, ennek köszönhetően nyitották meg első irodájukat öt éve a Szegfű utcai bevásárlóközpontban. Idén, együttműködve a város önkormányzatával, egy nagyobb térben kaptak lehetőséget a helyi, megyei ifjúsági élet támogatására.

Ifjúsági cserékben is közreműködnek

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér alapvető célja, hogy egyfajta közösségi térként információkat, lehetőségeket nyújtson különböző témákban, úgy, mint: diákönkormányzatiság, önkéntesség, Iskolai Közösségi Szolgálat, Európai Önkéntes Szolgálatban (EVS), nemzetközi ifjúsági cserék a fiatalok, tanárok, szülők felé egyaránt. Az iroda rendelkezik egy kiállító és rendezvényteremmel, ahol a művészetekben tehetséges fiataloknak rendszeresen terveznek kiállításokat, előadásokat. 

Az egyesület  olyan 10 és 30 év közötti fiataloknak biztosít teret és lehetőséget, akik tenni akarnak közösségükért. Küldetésüknek tekintik a fiatalok helyzetbe hozását és önkéntes hálózat működtetését az Észak-alföldi régióban.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés