Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kutyafuttató épül a Széna téren

| 2016. 09. 28. | 17:54:00
Ősz végére kész.
Kutyafuttató épül a Széna téren
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétmillió forintos önkormányzati beruházással alakítják ki Nyíregyháza negyedik kutyafuttató területét a Széna téren. A fejlesztést a lakossági igények indokolták, az 1700 négyzetméteres területet két részre osztják a kis- és nagy testű kutyák számára. Az új kutyafuttatót az ősz végén vehetik birtokba a kutyák és gazdáik - írja a nyiregyhaza.hu

A nyíregyházi önkormányzat az elmúlt években már három városrészben alakított ki kutyafuttatót, az Örökösföldön, a Jósavárosban és az Érkertben. A jelenlegi 7 millió forintos saját erős beruházással immár a negyedik futtató létesül a Széna téren.

lakossági igény alapján alakítják ki az új kutyafuttatót a korábbiakhoz hasonló kivitelben, teljesen önkormányzati finanszírozással. A város ezzel is azt szeretné jelezni, hogy a kulturált kutyatartás feltételeit igyekeznek megteremteni mindenki számára. Azt látják, hogy nagy sikerük van a kutyafuttatóknak, ezért a további bővítéseket is terveznek.

Kicsiknak és nagyoknak

Az 1700 négyzetméteres területet két részre osztják a kis- és nagy testű kutyák számára - olvasható a város honlapján. A ponthegesztett acélháló kerítés már elkészült két darab kétszárnyú kapuval 1,7 méteres magassággal, 187 m hosszban beton kerti szegély lábazattal, hogy a kutyák ne tudjanak alatta kikaparni és kibújni. A belső területen tizenkét akadálypálya elemet helyeznek el. Durva és finom tereprendezési munkákat összesen 888 négyzetméteren végeznek. Közel 500 négyzetméteres területet gyepesítenek, tíz Lombhullató fát ültetnek, hogy egyenletesen árnyékos legyen a terület a kutyák és a gazdik számára. Emellett kihelyeznek négy kerti padot, és hat hulladékgyűjtő szelencét is.

A Széna téri kutyafuttató az ősz végétől várja majd a kutyatulajdonosokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés