Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan, melyik Nyíregyháza legszebb kertje

| 2016. 09. 23. | 19:17:00
Kedvence a királyliliom és a hortenzia.
Megvan, melyik Nyíregyháza legszebb kertje
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken délután kiderült, kik nyerték a kertszépségversenyt Nyíregyházán. Nyíregyháza önkormányzata, valamint a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. már 4. alkalommal hirdette meg a kertszépségversenyt.

A program része annak a Városszépítő akciósorozatnak (Újéletfa-akció, „A szomszéd fűje mindig zöldebb!” - füvesítési akció, Balkonföld akció), melynek célja a város szépítése, a kulturált, rendezett településkép kialakítása, hogy Nyíregyháza minél zöldebb, virágosabb település legyen.

A NYÍRVV kertészeti szakembereiből álló zsűri értékelését követően szeptember 23-án - a legvirágosabb kert- társasház; legvirágosabb kert- családi ház; legvirágosabb intézmény; legszebb fa - kategóriákban vehettek át értékes díjakat az 1-3. helyezettek. A nyertesek listáját később közöljük, most viszont örömmel jelentjük, hogy a családi ház kategória nyertese az lett, akinek a Szabolcsihír - a Facebookon közzétett fotói alapján - kezdettől is drukkolt.

Ő pedig nem más, mint Petőné Balogh Ildikó, Pásztor u. 15. szám alatti lakos, aki a dijátadó után a Szabolcsihírnek elmondta: 

"Nekem a kertben ténykedés óriási kikapcsolódást jelent. Imádom a virágokat, bármelyiket, de a kedvencem a királyliliom. Van egy cserépben. A hortenziát is imádom gyönyörű ültetvény van az udvaron ezt a Facebookra is feltettem. A virág szeretete miatt sokat olvastam a növények gondozásáról."

Ildikó hozzátette: a férje is sokat segìt a permetezésben, a növényvédelemben.

"Szerintem érzékem is van hozza mert sokminden csak úgy jön. Sok munka van a kerttel, de imádok gyönyörködni benne. A pázsitot a fiam csinálta, gyepszőnyeg és ketten raktuk le. Talán ezért is lett olyan szép" - tette hozzá a legszebb nyíregyházi kert tulajdonosa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés