Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mesefigurák a gyerekosztályon

| 2016. 09. 09. | 17:22:00
Talán a "szuritól" is kevésbé félnek, ha ismerős hősök tekintenek le a falakról.
Mesefigurák a gyerekosztályon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy a nyíregyházi Rotary klub tagjai a nyíregyházi Jósa András kórház egyik osztályán mesefigurákkal díszítették a falakat, hogy a kis betegek arcára mosolyt varázsoljanak.

Nemrég pedig a facebokokon bukkantunk egy felhívásra, amelyben a kórház gyermek belgyógyászat osztályán dolgozó ápolónők

keresnek olyan embereket, akik kreatívak, szépen rajzolnak, és lenne kedvük, idejük "a Jósa András kórház gyermek belgyógyászat osztályán a gyerekeknek örömet szerezni azzal, hogy szépeket fest a kórtermek falára, hogy a gyerekek kicsit otthonosabban érezzék magukat." És nem telt el 17 óra, már össze is állt a csapat: Budapestről jöttek, tele volt a kocsi. És lettek volna még többen, csak már nem fértek be.

"Végre nem az a feladat, hogy öntsd le magad jeges vízzel, csinálj úgy mintha fáznál, és nem a régi fotóinkat kell kipakolnunk. 18 kórterem falai várják hogy olyan képeket fessünk rájuk, amivel a bent fekvő és gyógyulgató apróságoknak mosolyt csaljunk majd az arcára. Talán igy picit könnyebb lesz nekik is, távol a családtól. Nem csak mi megyünk, lesznek ott sokan mások akik velünk festenek majd! Vasárnap délelőtt mi is odaérünk!" – írta a felhíváshoz fűzött üzenetében Szabó Tibor, a főszervező, aki később posztolta is munkájuk eredményét, ami önmagáért beszél.

A Szabolcsihírnek Szabó Tibor még elmondta: ha hívják őket, szívesen jönnek, segítenek, festeni bárhová. 

 

Íme, a csapat:

És nem jöttek üres kézzel, a rajzok mellé még ajándékokat is hoztak, sok, sok illatos, tisztára mosott plüss játékot a kis betegeknek:

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés