Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért zárják a nyilvános WC-t?

| 2016. 09. 19. | 12:49:00
Szükség volna rá.
Miért zárják a nyilvános WC-t?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bajban vannak a turistacsoportok Nyíregyházán, ha városnézés közben mosdóba kell menniük, ugyanis az egyetlen nyilvános WC felirata ugyan messziről látszik, odaérve azonban lakatot találnak az ajtókon.

Vajon miért nincs nyitva? Várható-e, hogy kinyit? Ezeket a kérdéseket tettük fel Szabó Edinának, az illemhelyet üzemeltető NYÍRVV Nonprofit Kft. sajtóreferensének. Azt is felvetettük: ha nem nyit ki a WC, akkor érdemes lenne letakarni vagy eltávolítani a megtévesztő feliratot.

Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk Szabó Edinától:

"A bevásárlóközpontok, nagyáruházak, vendéglátóhelyek és közintézmények többsége lehetővé teszi a mellékhelyiségek használatát, melynek köszönhetően átalakultak a használati szokások. A Hősök terén található nyilvános illemhely ezért a városi rendezvények ideje alatt üzemel, egyéb időszakokban a mosdó kihasználatlan, ezért zárva van."

Megjegyezzük: a tapasztalat azonban az, hogy a vendéglátóhelyeken nem nagyon örülnek, ha egyszerre 50 ember rohanja meg a mosdót, de nem fogyaszt. Olyan is van, ahol táblára kifüggesztették: a vendéglátóhelyen nem működik nyilvános illemhely.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés