Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán lábadozik az Edelényből mentett Rex

| 2016. 09. 21. | 13:09:00
Állatkínzásért kell felelnie.
Nyíregyházán lábadozik az Edelényből mentett Rex
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már lábadozik a nyíregyházi állatkórházban Rex, az Edelényből mentett német juhász kutya, de a gyógyulásig még nagyon hosszú utat kell megtennie.

Mint azt korábban hírül adtuk, a napokban csontsoványan, nagyon rossz állapotban, vérző sebekkel és súlyos sérülésekkel került a Nyíregyházi Állatkórházba egy német juhász, akit Edelényben kikötve(!) magára hagyott a gazdája, miután elköltözött a településről.

Miután Nyíregyházára szállították a katasztrofálisan legyengült kutyát, az orvosok megkezdték a kezelését. Kiderült, súlyos belső elváltozásai nincsenek, de súlyos gyulladások és sebekvannak a testén, végig a bőrén, és az életveszély határát súroló vérszegénysége. Erős gyógyszereket, és naponta kétszer infúziót kapott, mindenből a leghatékonyabbat. 

A kutyust a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány vette pártfogásába, facebook oldalán rendszeresen beszámol Rex állapotáról. Ma már biztató híreket olvastunk, hallottunk róla, de egyelőre nem viszik el a szabolcsi megyeszékhelyről. Rendszeresen látogatja egy itteni aktivista is.

A kutya még napokig marad a kórházban, ahol komoly napi sebkezelésen esik át. A Nyíregyházi Kórházban mindent megtesznek érte, az alapítvány a lehető leghatékonyabb gyógykezelést kéri neki. Azt remélik, a jövő héten már elhagyhatja a kórházat. Könnyen lehet, hogy már egyből egy szerető családhoz - írja Facebook oldalán az alapítvány.

Várják azoknak, akik komolyan gondolják az örökbefogadását. Telefon 30-3416716

A kutyus még hosszú ideig kezelésre, segítségre szorul, azt kérik, csak olyanok jelentkezzenek, akik tudják vállalni a gyógyulásával, rehabilitációjával kapcsolatos feladatokat. Csak olyan helyre adják, ahol melegben tudják tartani a testileg, lelkileg egyaránt sérült állatot. 

És már Rex is "üzent" a kórházból az érte aggódóknak: 

"Sziasztok nénik és bácsik, csak szeretném megköszönni, a sok drukkot és támogatást, amit kaptam Tőletek. Néha már el-elmosolyodom, az étvágyam pedig szuper. Naponta jön egy kedves néni hozzám, Mónika, aki aranyos velem, és kezdem elhinni, hogy az emberek jók is tudnak lenni. Napról napra javulnak a labor értékeim is. Még hosszú az út a gyógyulásig, de már azon lépkedek. Köszönök mindent!
Pacsi: Rex"

A gazda ellen pedig, aki magára hagyta a házőrzőt, miután elköltözött edelényi házából, állatkínzás miatt feljelentést tesz az alapítvány.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés