Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán volt a sportági bemutató

| 2016. 09. 19. | 14:16:00
Tavaly 460 ezer gyereket vontak be.
Nyíregyházán volt a sportági bemutató
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegy sportágban próbálhatták ki magukat a gyerekek az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) A sport legyen a tied! című sportági bemutató eseménysorozat első őszi, Nyíregyházán megrendezett állomásán hétfőn - adja hírül az MTI.

A Continental Arénába meghirdetett esemény megnyitóján Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta:

"a helyi sportlehetőségeket népszerűsítő, húsz helyszínre ellátogató programsorozatnak tizennegyedik állomása a nyíregyházi. A kezdeményezés fő célja, hogy segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, erősítse sportszeretetüket, illetve növelje a hazai sportágak utánpótlás-bázisát."

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke köszöntőjében elmondta, tavaly 460 ezer gyermeket vontak be valamilyen formában a három pillérből álló programba. Az első két pillér a megyei és iskolai szinten megrendezett sportági bemutató eseménysorozatot foglalja magában, a harmadik pillért pedig a sportági szövetségek által beszerzett eszközcsomagok adják, amelyeket a köznevelési intézményekbe helyeznek ki.

Tavaly 500 millió forint értékben több mint 1300 eszközcsomagot vásároltak a szövetségek - olvasható a www.asportlegyenatied.hu oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés