Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pálinkákat mustrálnak a lovagok!

| 2016. 09. 16. | 10:56:00
A mintákat szeptember 20-áig várják Sóstón.
Pálinkákat mustrálnak a lovagok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közeleg az új pálionka ünnepe, amelyet a hagyományokhoz híven Tarpán rendeznek meg. A 2005-ben alakult Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai már készülnek az idén főzött párlatok bírálatára. A zsűri érzékszervi bírálatának - mert hát miként másként is lehetne eldönteni - ezúttal a Sóstói Múzeumfalu Pálinkaháza ad otthont.

Csak saját főzésűvel lehet nevezni!

A saját főzésű vagy bérfőzetett párlatok szakmai megmérettetésére a nevezéseket „Párlatverseny" jeligével, kategóriánként (szatmári szilva, szabolcsi alma és egyéb gyümölcspárlat) fél liter mintával szeptember 20-án 15 óráig várják a szervezők jelképes nevezési díj ellenében a mátészalkai Szatmár Múzeumba (4700 Mátészalka, Kossuth utca 1.,telefon: 06/44/502-646) hétköznapokon 8-16 óráig. A megmérettetéssel kapcsolatos további kérdésekre a lovagrend honlapján (www.szatmaripalinka.hu) található részletes versenyfelhívásból, illetve a +36/20/397-1915 mobil számon kaphatnak választ.

A versenyre nevezett minták érzékszervi bírálatának, azaz a szakértő lovagi zsűri munkájának ezúttal Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Sóstói Múzeumfalu új Pálinkaháza ad otthont.

A párlatverseny ünnepélyes eredményhirdetését szeptember 24-én, a hagyományokhoz híven Tarpán azidén XIII. Szatmár-Beregi Szilvanap nagyközönsége előtt tartják meg 14 órától, a pálinkalovagok látványos Új Pálinka Ünnepén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés