Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Piálásban verik Európát a magyar fiatalok

| 2016. 09. 21. | 14:55:00
Cigiben sem rosszak.
Piálásban verik Európát a magyar fiatalok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar fiatalok majdnem 40 százaléka részegedett le a válaszadás előtti egy hónapban, és nem egészen harmaduknak cigi is járt a kezében – derül ki egy friss európai felmérés eredményeiből. Míg piálásban és cigizésben átlag feletti eredményeket produkáltak a magyar tinik, addig drogozásában átlag alattiakat - írja a hvg.hu

Az ESPAD (European School Survey Project on Alcohol and other Drugs) gyűjtőnevű felmérésbe 35 ország 15 és 16 éves fiataljait vonták be. Alkohol- és drogfogyasztási szokásaikról kérdezték őket 2015-ben, anonim kérdőíveken.  

A megkérdezett magyar fiatalok 55 százaléka válaszolta azt, hogy ivott alkoholos italt az elmúlt 30 napban. Az európai átlag ebben a kérdésben 48 százalék volt. A válaszolók 39 százaléka vallotta be, hogy a felmérés előtti 30 napban legalább egyszer lerészegedett – ez 4 százalékkal haladta meg az európai átlagot.

A magyar tinik 29 százaléka gyújtott rá a válaszadás előtti egy hónapban, miközben az európai átlag itt 21 százalék. A magyar 16 évesek 13 százaléka mondta azt, hogy már kipróbálta a marihuánát, ezzel pedig 3 százalékkal az európai átlag alatt vannak - írja a hvg.hu.

A marihuánán kívül más kábítószert a válaszadók 6 százaléka fogyasztott, miközben az európai átlag 5 százalék volt. Illegálisan beszerzett vényköteles gyógyszert a magyar fiatalok 7 százaléka fogyasztott a válaszadás előtti 30 napban, és ez az adat 1 százalékkal magasabb, mint az európai átlag.

A magyar fiatalokra vonatkozó részletes adatok itt találhatóak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés