Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanult kutyája van?

| 2016. 09. 02. | 15:31:00
Az állatbarátok fesztivált rendeznek a Bujtoson.
Tanult kutyája van?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országosan is ritka kísérletet hirdet az Állatbarát Alapítvány Állatotthona a tanult kutyák fesztiválján, szeptember utolsó vasárnapján. A Bujtosi Városligetbe 25-én, vasárnap délelőtt várják mindazokat, akiknek életelemük a kutyás, macskás életstílus, szimpatizálnak a felelős állattartással, vagy támogatják a háziállatokkal való harmonikus együttélést.

A legképzettebb kutyákat és gazdikat arra kéri az állatmentésben elöljáró szervezet, hogy vegyenek részt egy engedelmességi gyakorlatsor együttes végrehajtásában.

Ilyesmire eddig csak néhány város vállalkozott, leginkább, ahol rutinos, szakavatott és régóta elkötelezett állatmentők tevékenykednek. Az attrakció ugyanis nemcsak a gazdi és a kutyus összhangját kívánja meg, hanem a környezet kihívásainak való ellenállást, amire csak a legjobbak képesek.

Nyíregyházán több mint húsz éve létezik gazdiképzés, kutyás, cicás örökbefogadás, és önkéntes sétáltatás, élményszerzés az állatokkal az Állatbarát Alapítvány jóvoltából.

A szervezet évente több olyan rendezvényt is kezdeményez, amikor előtérbe kerülhet az ivartalanítás fontossága, a biztonságos kutyatartás, az ember-állat közötti jó kapcsolat fenntartása, és a közös felelősségvállalás azokért az állatokért, akik a hanyag és kegyetlen emberi magatartás áldozatai.

Az idei Fesztivál az állatokért azért is különleges, mert a négylábúakról való gondoskodás üzenetét közismert személyiségek közvetítik, akik új és privát oldalukról, állatbarátként mutatkoznak meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés