Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tekerjünk el Tiszadobra!

| 2016. 09. 09. | 10:39:00
A Kulturális Örökség Napjaira invitálnak szeptember 17-18-án.
Tekerjünk el Tiszadobra!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezer arcú műemlék ez a mottója az idei évi Kulturális Örökség Napjai rendezvényének, melyhez a tiszadobi Andrássy-kastély is csatlakozott. A holtágak birodalmának, a Nyíri Mezőségnek, egyúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének ez a leghíresebb műemléke, amely tavaly decemberben újra megnyitotta kapuit.

Azóta több, mint 15 ezren voltak kíváncsiak azévtizedekig állami gondozott gyerekek lakóhelyéül szolgáló épületre - tudtuk meg Szabó Pétertől, a kastély helyi vezetője.

A Kulturális Örökség Napjai hétvégéjén, szeptember 17-18-án kiállítással és borkóstolással is várják a látogatókat a tiszadobi Andrássy-kastélyban, szombaton Csutkai Csaba fotóművész „Egy falat Tündérmező” című kiállítása nyílik, vasárnap pedig Szatmári István tart előadást a kastély történetéről.

A programokhoz SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. és a Europe Direct Tájékoztatási Központ szervezésében a Középkori templomok útján, Andrássy örökségtúra kerékpáros túra kapcsolódik – tájékoztatott Dr. Kondra Laura, az Ügynökség ügyvezetője.

Szeptember 17-én, 9 órakor Nyíregyházáról, a Kossuth térről indul a túra, mely érinti a Nyíri Mezőség legszebb természeti értékeit is, végállomása pedig az Andrássy-kastély.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés