Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Coming out nap: felvállani vagy titkolni?

| 2016. 10. 07. | 15:16:00
Kiderült, hogy ilyen nap is van.
Coming out nap: felvállani vagy titkolni?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A coming outnak is van napja! - derül ki a Budapest Pride szervezőinek közleményéből. A Budapest Pride október 11-én, az Előbújás Napján, 18:00 órakor figyelemfelkeltő akciót szervez a fővárosi Blaha Lujza térre.

Mi az előbújás?

Az előbújás az a folyamat, amely során felismerjük, elfogadjuk, majd másokkal is megosztjuk, hogy a többségitől eltérő a szexuális orientációnk és/vagy a nemi identitásunk. Előbbi fogalom a vonzódásainkat határozza meg, míg az utóbbi azt, milyen neműnek érezzük magunkat. A „bujkáló,” „rejtőzködő” jelzőket főleg ilyen kontextusban, de általánosan is használják arra, ha valaki elrejti valamely tulajdonságát, identitását, viselkedését vagy csoporthoz tartozását.

Kevesen tudják

Egy tavalyi felmérés szerint Magyarországon az emberek csupán 14%-a tud róla, hogy ismerősei között vannak leszbikus, meleg vagy biszexuális emberek. Az ismeretség nagy hatással van az elfogadásra is: meleg, leszbikus vagy biszexuális emberek ismerősei több mint kétszer annyian támogatják az egyenlő házasságot, mint azok az emberek, akik úgy gondolják, hogy környezet ükben csak heteroszexuálisok élnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés