A gyermekek érdekében változik a menza
Gál Péter Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke szerint
a közétkeztetési rendelet új változata szerethetőbbé teheti a menzát.
A szakember elmondása alapján az új változatnál fontos szempont volt az ételek élvezeti értéke, valamint élményszerűsége. Hozzátette továbbá azt is, hogy
ha a menzai koszt ízlik a gyerekeknek, akkor az segítheti az egészséges táplálkozással kapcsolatban megfogalmazott célok elérését is.
Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerdán bejelentette, hogy a szakmai egyeztetések lezárultak, melynek következtében napokon belül megjelenik a közétkeztetési rendelet új változata. Az államtitkár az új rendeletből három lényeges elemet emelt ki:
a sóbevitel mértékének változását, a mesterséges édesítőszerek tiltását és a tej zsírtartalmának emelését.