Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemi egyenlőség: tréningeztek

| 2016. 11. 02. | 14:21:00
Interaktív feladatokat is megoldottak.
Nemi egyenlőség: tréningeztek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon a többi között az európai uniós csatlakozás közelsége, illetve a Nyugat-Európában bevett szakmapolitikai trendek hatására 2002-ben fogalmazódott meg az igény az esélyegyenlőség intézményesítésére – megalakult az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal, az országos Esélyek Háza hálózat, illetve 2003-ban törvény született az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a korábbi pozitív intézkedésein, kezdeményezésein túl 2016-ban a Norvég Alap közreműködésével megvalósuló, "A katasztrófavédelmi intézményrendszer helyi szintű kapacitásfejlesztése" elnevezésű projekt keretében kidolgozta gender stratégiáját, illetve a hozzá kapcsolódó akciótervet is, amely a témát érintő rövid-, közép- és hosszú távú célok megvalósításának lépéseit foglalja össze. A stratégia és az akcióterv célja, hogy elősegítse a katasztrófavédelmen belül a nemi esélyegyenlőség fejlesztését. Az akcióterv alapján október 24-28-ig összesen húsz tréninget szervezett a főigazgatóság esélyegyenlőségi, úgynevezett "gender mainstreaming" témában a dolgozók meghatározott köre számára.

A képzés során a résztvevők betekintést nyerhettek az esélyegyenlőséget érintő európai uniós és hazai jogi, illetve a szervezeti szabályozási rendszerbe. Megismerhették az utóbbi évek ilyen irányú törekvéseit, azok pozitív hatásait. A tréning során számos interaktív feladatot oldottak meg a jelenlévők, amelyek célja az volt, hogy a munkatársak érzékenyebbé váljanak a témával kapcsolatban, ismerjék meg az uralkodó sztereotípiákat, vizsgálják meg a jelenlegi magyarországi helyzetet és az együttgondolkodás során megszerzett ismereteiket később építsék be mindennapi munkájukba, saját döntéshozatali folyamataikba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés