Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Novemberben még hetente ürítik a biokukát

| 2016. 11. 08. | 16:05:00
Egy zsáknyit még mellétehetünk.
Novemberben még hetente ürítik a biokukát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(frissítve)

November végéig hetente szállítják el kertes házas övezetekből a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai a biohulladékot, december 1-jétől viszont változik a rend, nem hetente, hanem havonta egyszer ürítik a növényi hulladéknak szánt edényeket. 

Addig azonban az őszi, lombhullásos időszakra való tekintettel a társaság lehetővé teszi azt, hogy a biokuka mellé zsákban összeszedett falevelet is kitegyenek a kerttulajdonosok - írja Nyíregyháza hivatalos weboldala, a nyiregyhaza.hu.

Hajnal Tünde, a társaság sajtóreferense a Szabolcsihírnek megerősítette: az őszi lombhullásra való tekintettel a biokuka mellől, a kuka tartalmán felül egy zsáknyi mennyiséget térítésmentesen elszállít. A szállítás feltétele, hogy a növényi hulladékot rakodható állapotban, zsákban helyezzék ki a lakók.  Ezek a zsákok nem lehetnek szelektíves zsákok, mert az ilyen zsákban összegyűjtött biohulladékot nem áll módjában elszállítani a társaságnak.

Ezt a plusz zsákot, vagy nyesedék-köteget a szállítási napokon a biokuka mellé kell kihelyezni, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai onnan viszik majd el. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a téli időszakban kevesebb növényi eredetű hulladék keletkezik a családi házakban, ezért december 1-jétől változik a biohulladék elszállítási rendje. Nem hetente, hanem havonta egy alkalommal viszik majd el az autók a házak elől a háztartásokban keletkezett biohulladékot. A gyűjtés idejéről a hulladékszállítási naptárból tájékozódhatnak a kerttulajdonosok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés