Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudja, hol az év étterme? Borsodban!

| 2016. 11. 16. | 11:40:00
Kemény munkával érték el.
Tudja, hol az év étterme? Borsodban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Év Étterme kategóriában a Gusteau Kulináris Élményműhelyt ítélte a legjobbnak a GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása. A mádi étterem a szerkesztők szerint „finomított borkonyhaként” határozza meg magát, fontos célja, hogy az ételekben is megjelenjen a terroir. Konyhája találékony: egyszerre regionális és világra nyitott, évről évre meggyőzőbb.”

A GaultMillau tiszteli a séfeket, és tisztában van azzal a kemény munkával, amely a sikerükhöz szükséges - jegyezte meg Come de Chérisey, a GaultMillau francia elnöke. Mint hangsúlyozta: hivatásuk felhívni a magyar közönség figyelmét az ország legjobb éttermeire, valamint megismertetni a világgal a magyar gasztronómiát. 
A világ egyik legnagyobb étteremkalauza az 1960-as években jelent meg először Franciaországban. A 2017-es magyar kiadványban 231 magyar étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 felsőkategóriás szállodát.

A kiadvány keddi budapesti bemutatóján adták át a GaultMillau idei díjait is. Az év konyhafőnöke Pesti István (Platán étterem, Tata), az év étterme a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, az év étteremtulajdonosa pedig a budapesti Rosenstein család lett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés