Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez virsli!

| 2016. 12. 27. | 16:29:00
Papír is van róla.
Ez virsli!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy közeleg az év vége, egyre több szempár szegeződik az üzletek virslikínálatára. Ezt tette a Nébih is, mely 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőrzött. Az eredményről a nosalty.hu számolt be. Jó hyír, hogy a laborban minden termék megfelelt, de bőven akadt jelölési hiba, egy virslinél viszont komolyabb kifogás merült fel.

A jelenleg hatályos jogszabály szerint

a virsli megnevezés jelenleg a legfeljebb 30 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, (vízgőzzáró műbélbe töltött termék esetén) füstöletlen, vagy füst ízesítésű homogén metszéslapú készítményekre alkalmazható. A hústartalomnak a késztermékre vonatkoztatva legalább 40 százaléknak kell lennie.

Nébih laboratóriumaiban megvizsgálták a termékek mikrobiológiai megfelelőségét, továbbá a fehérje-, víz-, zsír-, só- és nitrittartalmukat is megmérték. Az eredmények alapján mikrobiológiai szempontból valamennyi minta megfelelt, illetve a minőségi vizsgálatok során sem merült fel kifogásolnivaló.

Hat termék csomagolásán szerepelt a „gluténmentes” felirat, megnyugtató, hogy ezek valóban gluténmentesek voltak.

Összességében: 

első helyen a Pick mangalica virsli végzett,

második lett az Aldi frankfurti virsli,

míg harmadik az Aldi koktél frankfurti virslije.

A Nébih arra is felhívta a figyelmet, hogy a virsliket valójában nem szabad főzni, amikor virsli főzéséről beszélünk, akkor tulajdonképpen a felmelegítésükről van szó. Egy-két percig javasolt forrásban lévő vízben tartani, mert különben kifőnek belőle a különböző ízanyagok és aromák.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés