Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Babuka-tó varázslatos mesevilágába csöppentek

| 2017. 01. 31. | 11:22:00
Túrabottal vették be a bringások a Zemplént.
A Babuka-tó varázslatos mesevilágába csöppentek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Túrabottal a hó és jég birodalmában jártak a hétvégén, de már a tavaszt és a bringás időt várják a "zöldkerósok".

Kegyeikbe fogadták az égiek a Zöld Kerék Alapítvány idei első túrájának résztvevőit január 29-én, mert a legszebb arcát mutatta a téli Zemplén. A csapat Óhuta legpompásabb kilátó helyeit kereste fel túrája során - közölte a Szabolcsihírrel Kovács Ilona Klára túravezető.

A Babuka-tó, pici, de annál varázslatosabb mesevilágával kezdték az utat, majd a Pálos kolostor romjait és Könnycsepp-tavat tekintették meg, ragyogó napsütésben. Innen tovább törték a hegyen az előttük még alig érintett, 20-30 cm mély havat, míg elérték a Barát-pihenő lenyűgöző panorámáját. 

A nap utolsó állomása a Kis-Királyos hegycsúcsa volt, ahonnan egy újabb szemszögből csodálhattuk meg a falut, és az Óhutát körülölelő hegyeket. Hiába röpködtek körülöttünk a mínuszok egész nap, a mozgás, a hegyre fel és hegyre le, a jó társaság, egész napra biztosították a résztvevők kellemes hőérzetét. A városi szemnek szinte ismeretlen, hóval borított, csillogó kristályként ragyogó hegyek és rétek, fenyők, és bokrok lenyűgöző élményét nem felejtjük egy életre! - tette hozzá Kovács Ilona Klára. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés