Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hideg: nagyon-nagyon-nagyon figyeljünk az utcán!

| 2017. 01. 06. | 10:21:00
Ne süssék le a szemüket az utcán. Az éleslátás életeket menthet.
Hideg: nagyon-nagyon-nagyon figyeljünk az utcán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A leghidegebb januári hétvége előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkitől azt kéri, ha földön fekvő, a kérdésekre nem válaszoló emberrel találkozik, hívjon segítséget – közölte a szervezet. 

Mint írták, az előrejelzések szerint a leghidegebb januári hétvége következik szombaton és vasárnap, a hőmérséklet helyenként mínusz 15 Celsius fok alá süllyed, és ebben a hidegben akár 10 perc alatt kihűlhet az ember. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azt kéri mindenkitől: ha mozdulatlanul a földön ülő vagy fekvő embert látunk, ne menjünk el mellette, szólítsuk meg, ajánljuk fel segítségünket. Ha az illető nem tud válaszolni, hívjuk a hajléktalanellátó diszpécserszolgálatot - Budapesten a 061 338 4186 számon - vagy a 112-es segélyhívót. 

Nincs helyhiány

Hozzátették: a szeretetszolgálat diszpécserszolgálata krízisautót küld a helyszínre, a kiérkező szociális munkások gondoskodnak a hajléktalan emberekről, szükség esetén a mentőszolgálatot is értesítik.

A leghidegebb időszakban a szeretetszolgálat elsődleges célja az életmentés. A máltai intézményekben senkit nem utasítanak el férőhelyhiány miatt. Ha a szállók megtelnek, a szervezet újabb krízisférőhelyeket nyit – tették hozzá. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy a téli tragédiák nemcsak az utcán, hanem fűtetlen lakásokban is megtörténhetnek, ezért fontos, hogy ezekben  a napokban figyeljünk oda a körülöttünk élő emberekre, különösen az egyedülálló és idős szomszédokra, a rossz körülmények között élő családokra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés