Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonykor tette őket az utcára

| 2017. 01. 06. | 18:24:00
Szó nélkül elhajtott.
Karácsonykor tette őket az utcára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szeretet ünnepe előtt mindenki szívét-lelkét készíti, sokan kedvenc négylábúikra is gondolnak ilyenkor. Hát, az alábbi történetben szereplő „gazdi” is gondolt az ő kedvenceire.

Két elárvult kutyus történetét osztotta meg Raska Andrea, a nyíregyházi állatotthon vezetője.

Karácsony előtt egy héttel, amikor már mindenki az ünnepi készülődés lázában égett, egy kistelepülés ABC-je előtt megállt egy autó. A sofőr kiszállt, felnyitotta a csomagtartót, ahonnan kiugrott két kutya. Hűségesen néztek gazdájukra, hogy mi következik most. A gazda azonban visszaült az autóba és elhajtott.

A két kutya zavarodottan álldogált egy darabig, majd leültek a bolt elé. Mindezt végignézte a bolt egyik eladója. A kutyák napokig nem mozdultak az ABC elől, várták vissza hűtlen gazdájukat.
Mindenki elrohant mellettük, vásárolt, készült a szeretet ünnepére, a két kutya pedig csak várt és várt. Jószívű emberek dobtak nekik néha oda egy kis élelmet.

Mindeközben egyikük lába valahogyan megsérült, minden arra járó embernek nyüszítve emelte fel fájós lábát, segítséget remélve. Egy alkalommal figyelmes lett rájuk egy állatbarát hölgy, aki ezután minden délután kijárt megetetni ezt a két magára hagyott kutyust.

Elmúlt a karácsony, melyet a két kóborka a hideg utcán töltött el. Csak egymásra és az őket etető állatbarátra számíthattak... 
Vészesen közeledett a szilveszter, melyet rémálom egy kutyának az utcán töltenie. Néhány állatbarát segélykiáltásának köszönhetően a közösségi oldalon sokan felfigyeltek rájuk, és hatalmas összefogás készülődött, hiszen rengeteg embert megérintett ennek a két szerencsétlen ebnek a története.

Végül december 30-án, azaz szilveszter előtt egy nappal az összefogásnak, a közös tenni akarásnak köszönhetően Prince és Pedro megérkeztek a nyíregyházi menhelyre.

A kb. 10 hónapos fiúcskák – akik vélhetően testvérek – már kezdik kiheverni az átélt lelki és testi gyötrelmeket. Bújósak, kedvesek, ragaszkodóak, és mint a kép is igazolja továbbra is egymás támaszai...

Rövidesen készen állnak egy új, biztonságos és boldog gazdis életre - eddig a történbet, mi pedig reméljük, lesz olyan gazdijelölt, aki a két kutyust együtt viszi el, hogy ne érje őket újabb trauma az elválás miatt.

Érdeklődni felőlük a 42/727-736 telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés