Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tisztább, de nem jobb a levegő Nyíregyházán

| 2017. 01. 24. | 10:47:00
Kedd estére várható szél hozhat javulás.
Tisztább, de nem jobb a levegő Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása szerint a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke 2017.01.22-én meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 μg/m3), azonban 2017. 01. 23-án Nyíregyházán javult a levegő minősége. A szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke már a tájékoztatási küszöbérték (75 μg/m3alatt, de még az egészségügyi határérték felett (50 μg/m3) maradt.

Napi átlagértéke a Széna tér mérőállomáson:

Január 22-én: 125 μg/m3

Január 23-án: 70,7 μg/m3

A meteorológiai előrejelzések szerint a napokban az időjárás kedvezően alakul, kedd estére megélénkülhet a légmozgás, amely javít a levegő minőségén.

A légszennyezettség romlásának elkerülése érdekében továbbra is kérik, mellőzzük a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, válasszuk a tömegközlekedést, fűtésnél (amennyiben lehetőségük van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján (www.levegominoseg.hu), illetve Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hatóság honlapján (http://ftvktvf.zoldhatosag.hu/) folyamatosan tájékozódhatunk az aktuális levegőminőségi adatokról.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés