Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világ legnagyobbja készül nálunk. Szálljon be!

| 2017. 02. 14. | 09:19:00
Lesz-e még országunk 500 év múlva?
A világ legnagyobbja készül nálunk. Szálljon be!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyedülálló vállalkozásként több civil szervezet összefogásával kerül létrehozásra a Nemzeti Tudományos és Kulturális Időkapszula. Speciális archiválási technikák alkalmazásával, minden külső hatástól védett helyen gyűjtik össze Magyarország múltbeli és jelenkori kulturális és tudományos értékeit 16 fő témakörben és több száz altémakörben.

Bárki üzenhet a jövőnek

Az időkapszula összeállításában bárki részt vehet, aki szeretné bemutatni saját és családja életét, munkáját, hobbiját, hiszen az egyéni emberek élete alapján lehet legjobban megismerni a történelmet. A 3 éves gyűjtési időszak során körülbelül 40 ezer speciális lemezen archiválják.

Az időkapszula a felnyitásakor a nemzeti identitásunk részévé fog válni. Ki tudja, mi lesz 500 év múlva? Létezik-e az ország még egyáltalán? A ma élő kép- és hanganyagok 99 százaléka addigra már megsemmisül.

Az időkapszulát ajándéknak szánják a jövő tudósainak, ez alapján a legrészletesebben tudják tanulmányozni tudományos szempontok alapján az ország életét. A jövő régészei, archeológusai kimeríthetetlen információkat kapnak arra, hogy rekonstruálni tudják a magyarsággal kapcsolatos tudnivalókat.

Az időkapszulában több tárgyat is elhelyeznek az állampolgárok javaslatai alapján.

A speciális DVD-k sok száz éven át megőrzik az információkat.

Bárki választhat vagy fogadhat magának örökbe témakört. Tudósok, szakemberek de magánemberek is fontos információkat szolgáltathatnak.

Az ország működésének a legapróbb részletekig rekonstruálható lesz. A képi és hanganyagok már a kapszula lezárásának pillanatában a kulturális örökség felbecsülhetetlen értékét fogják képviselni.

A mai információs forradalomban a tények, adatok gyorsan cserélődnek, elvesznek. Hatalmas tömegük nehezen dogozható fel, ezért szükséges hogy ebből minél többet megmentsünk.

Az www.ezerev.hu honlapon bárki tud jelentkezni aki, szeretne részt venni a programban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés