Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ötven legbefolyásosabb között a Fenyves tulajdonosa

| 2017. 02. 02. | 17:35:00
Akit az olaj gőze megcsapott, nem is választhatott más szakmát.
Az ötven legbefolyásosabb között a Fenyves tulajdonosa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ország turizmusban legbefolyásosabb 50 embere közé választották Krivács Andrást. A Nyírmadán élő vállalkozó, a baktalórántházi Fenyves Szálloda igazgatója maga is meglepődött, amikor januárban felhívták a fővárosból, hogy volt egy szavazás, melynek ő az egyik nyertese.

Szinte mindenki fővárosi, miniszterek, államtitkárok vannak a listán… Varga Mihály, Seszták Miklós, Zsidai Roy, Hamvas Zoltán, Kovács László… és én – mondta szokásos szerénységével a 40 éves vállalkozó, aki már 20 éve vezeti és folyamatosan fejleszti a Fenyvest. Nem mellesleg ő volt 2015-ben az ország legfiatalabb Pro Turismo díjasa is.

A listát február 1-jén a Turizmus Kft. díjátadó gáláján ismertették, s ennek kapcsán megjelent egy nagyon szép kiadvány, amelyben minden érintettet bemutatnak.

Ebből kiderül, hogy Krivács András gyerekkorában erdész szeretett volna lenni, de mint a Szabolcsihírnek elmondta, közben meggondolta magát, mert a barátai Mátészalkára mentek középiskolába gépészetet tanulni, az erdészeti iskola viszont Szegeden volt. Jelentkezett hát a haverokkal ő is Mátészalkára.

Akit azonban „az olaj gőze megcsapott” – mint fogalmaz -, nem választhat mást, mint a vendéglátást. Nagymamája – aki a nyíregyházi Koronában sajátította el a szakma fortélyait - Nyírmadán volt főszakács. A kis Andris, akinek szülei rengeteget dolgoztam a mezőgazdaságban, iskola után rendszeresen a konyhán kötött ki, a nagymama mellett, akitől óhatatlanul is elsajátította a mesterséget. Büszkén mondja: Kádár Jánostól kezdve nagyon sokan megfordultak ott, s már akkor étlapról lehetett választani, ami nagy szó volt.

Aztán jött a technikum, majd az idegenforgalom, turizmus ragadta magával.

– Május elsején lesz 20 éve, hogy a Fenyvest vezetem – mesélte az azóta több végzettséggel és diplomával rendelkező Krivács András. Szerencsés egybeesés ez az időpont a Fenyves születésnapjával – épp 55 éve lesz május elsején, hogy megnyitotta kapuit a vendégek előtt.

Húsz éve családi vállalkozásként indult, ma a Fenyves Magyarország legkeletibb 4 csillagos szállodája, mely egy 460 hektáros erdő közepén áll, közvetlen a 41-es főút mellett.

Közben fáradhatatlanul dolgozik a tavaly felújított és átadott baktalórántházi Degenfeld-kastély népszerűsítésén, végzi a marketingjét, működteti a shopot, munkatársaival és azért dolgozik, hogy a városba látogatóba érkező turisták térjenek vissza családostul egy hosszú hétvégére a Nyírségbe, mert legalább annyi látnivalót és elfoglaltságot találnak itt a kínálatban a wellnesstől az erdei kiránduláson át a kastélyprogramig. Az interaktív kastély ötévestől a nyugdíjas nagyszülőkig mindenkinek tartogat meglepetéseket.

Már 2016 nyarán is gazdag programot szerveztek a kastélyba és annak csodálatos kertjébe. Idén lesz Neoton-koncert, Musical- és Operett gála Oszvald Marikával, várják Csengeri Attilát és barátait is, s szezonra remélhetőleg elkészül a grillterasz is. 

Szervezi, menedzseli Bakta idegenforgalmát, miközben már a harmadik ciklusban ő a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. Egy-egy ciklus nagyon kemény, rengeteg feladattal és utazással jár, nem véletlen, hogy kétévenként választanak újra elnököt. Krivács Andrást harmadszor is felkérték a társadalmi megbízatásra, és egyhangúlag választották meg.

– Úgy neveltek, hogy amibe beleállok, abba maximálisan odateszem magam – mondta a szövetségi elnök. Hozzátette: olyan programokat szerveztek, amilyeneket eddig még senki: Észak-Olaszországban 70 felnőtt és 30 diák vett részt gasztronómiai képzésen, a tanárok 8 napig, a diákok 4 hónapig, és még szerény fizetést is kaptak a fiatalok. Erfurtban, a gasztronómiai olimpiáról több díjat, dobogós helyet is elhozott a szabolcsi szakácsokból, cukrászokból álló csapat.

Egyre többen ismerik és ismerik el a mindössze 40 éves Krivács András munkáját, tehetségét. Ő azt állítja, ezt a sikert felesége, családja, a szakma és munkatársai segítsége és támogatása nélkül nehezen érhette volna el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés